Conquest

Ve článku Hudba z východu jsem se zmínil o Ukrajinské power/speed metalové formaci Conquest. Aniž bych to dříve tušil, kapela mě natolik dostala svou tvorbou, že jsem neváhal a blíže si představíme diskografii kapely pocházející přímo z Kyjeva, která se zformovala v roce 1996. Jelikož se ve skupině vystřídalo hodně členů bude lepší zmínit současnou sestavu a to W.Angel-zpěv, Lady Dea-klávesy a druhý zpěv, Louis "Terminator" Ray-basa a druhý zpěv, Victor Serbin-bicí.


Conquest
Ukrajina
Melodický powermetal

Po několika demo nahrávkách se v roce 2000 Conquest dočkali první dlouho hrající desky. Vychází album Endless power. Pokud by si někdo přál to k něčemu přirovnat dali by se říci kapely jako Edguy, Gamma Ray a podobné sebranky více méně z Německa. Styl se pohybuje v rozmezí power metalu přes heavy/speedové vypalovačky. Nahrávka je perfektně nazvučena a ke stylu, kterým se Conquest prezentují se skvěle hodí. Nevýhodou je to, že je lehce poznat, že se jedná o debutové album a tedy materiál přímo u sebe moc nedrží. Ale i tak si fanoušek rychlé melodie najde to co chce. Výborné speedové jízdy jako I've Seen You In My Dreams, Ancient Winds, This World Law, ta je mimořádně výborná nebo The Last Sphinx jsou jízdami jak se patří. Pro mne největší peckou z Endless power je však speedová rockovka Rock´n´Roll To Death. Jako bych slyšel hity King of Fools či Babylon od Německých kolegů Edguy.



Rok 2005 a druhé řadové album Conquest nese název Frozen Sky. Jako na prvním albu vás uvítá intro a pak to už jen jede. Rozdíl od prvního zářezu je ten, že celá deska už má jasně vyhraněný styl. I balady zní pěkně power metalově a celek působí daleko pevně než předchůdce. Vrcholy alba jsou písně Ways of Vice, My Aim, Flying in the Rain, Temple of Fear, Don´t tell me Farewell, nádherná to balada a závěrečná Frozen Sky.



V roce 2007 se kapela rozhodla pro reedici první placky Endless power a nový zvuk, daleko čistší a čitelnější, přesto však stále metalový dělá z alba jedinečné dílo. CD obsahuje v rodném jazyce zpívanou Tchervona Rutha.




Conquest mají na svém kontě zatím dvě desky a pokud budou nadále tvořit takovéto díla fandové melodie se mají na co těšit a konkurence aby se bála o své postavení. Endless power a Frozen Sky jsou skvělá díla a doufám, že nebudou jediná.


Endless Power 2000 * 8,5/10
Frozen Sky 2005 * 9,0/10
Endless Power 2007 * 9,0/10